ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΕΣ, ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ

Ένα αβανταδόρικο κρασί με νότες μελιού και μέντας που προσθέτουν στη γεύση του ανοιξιάτικου γλυκού, και κεχριμπαρένιες αποχρώσεις που τονίζουν την όψη του.
Υλικά για 6 - 8 άτομα:
• 300 γρ. διάφορα φρούτα εποχής (φράουλες, μπανάνα, ακτινίδιο, αχλάδι)

• 1/3 φλιτζ. ζάχαρη

• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

• 300 γρ. μαρέγκες

• 1/2 φλιτζ. Μοσχάτο Σάμου

• 300. γρ σαντιγί άγλυκη
Διαδικασία:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή κύβους.

Τα τοποθετούμε σε μπολ με το κρασί, τη ζάχαρη και το ξύσμα για 15 λεπτά, να μαριναριστούν.

Βάζουμε τις μισές μαρέγκες σε μπολ.

Σκεπάζουμε με το ένα τρίτο από τα φρούτα, ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μαρινάτα και απλώνουμε τη μισή σαντιγί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και τελειώνουμε με φρούτα.

Σερβίρουμε με τη μαρινάδα του κρασιού που έμεινε.


Συμβουλή: Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ.

1 σχόλιο:

  1. Με πρόλαβες Γεώργιε, το βρήκα κι εγώ σήμερα και διαβάζοντάς το άφησα την φαντασία μου να καλπάσει, μια που τέτοια αριστουργήματα για την ηλικία μου είναι μόνο για...οπτική απόλαυση, αντε το πολύ για δοκιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή