Όλη η ζωή μας στημένη στην οθόνη του κινητού

Η νέα τεχνολογία

Τα επιτεύγματα της κινητής τηλεφωνίας άπτονται της επιστημονικής φαντασίας, τα νέα προϊόντα που σύντομα θα κατακλύσουν την αγορά αλλάζουν τη ζωή μας. Με μια μικρή συσκευή χειρός θα γίνεται η λήψη και αποστολή e-mail, θα πραγματοποιούμε οικονομικές συναλλαγές, θα παρακολουθούμε T.V., θα συμμετέχουμε σε κοινωνικά δίκτυα αντίστοιχα του Ιντερνετ, όπως είναι το Facebook, το υπερσύγχρονο νέο κινητό θα χρησιμεύει έως και στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως «βοηθός» του δασκάλου.

Ωστόσο, οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα, θεωρώντας ότι η ηλεκτρονική καθημερινότητά μας ανοίγει κερκόπορτες όσον αφορά την προστασία στοιχειωδών προσωπικών μας δεδομένων. Οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι καλπάζουσες, το νομικό μας οπλοστάσιο αδυνατεί να τις ακολουθήσει.

kathimerini.gr


2 σχόλια

  1. Ποια κερκόπορτα..Πύλες ολάνοιχτες στα προσωπικά μας δεδομένα, οικειοθελώς μάλιστα αν κρίνω από facebook για παράδειγμα και το internet γενικώτερα. Έψαχνα κάποιους Σάμιους συγγενείς του άνδρα μου στην Αμερική γιατί άλλαξαν διεύθυνση και πέφτω επάνω στα πιστοποιητικά που είχαν ζητήσει ηλεκτρονικά από την πολιτεία τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @katerina ante portas : Δεν έχεις άδικο Κατερίνα. Νομίζω μου έχεις ξαναπεί για την καταγωγή του άντρα σου. Θύμισέ μου το μέρος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα