ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΡΙΦΩΝΟ - FAVELA LIVE STAGE

Τρεις ανάσες, τρεις φωνές που τις ένωσε μια σκέψη,
σαν να ήταν τρεις ευχές που ζητούσαν να μιλάνε
στις καρδιές οι μουσικές...*

Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής πρωτοσυναντήθηκαν την άνοιξη του 2002 στην σκηνή του Αερικού.Τρεις νέοι άνθρωποι με προσωπικές πορείες στα μουσικά δρώμενα, δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα «Τρίφωνο», με μοναδικό γνώμονα τη βαθειά αγάπη τους για τη μουσική αλλά και τη διάθεση να μας χαρίσουν καινούρια τραγούδια.
Από τότε ταξίδεψαν την μουσική τους σε όλη την Ελλάδα με αρκετές εμφανίσεις μόνοι τους ή παρέα με τον Παντελή Θαλασσινό ο οποίος έγινε και ο παραγωγός της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο "Καράβια μοιάζουν οι ψυχές" (CD single με τέσσερις διασκευές του Τρίφωνου και ένα καινούργιο τραγούδι, το ομώνυμο του τίτλου σε στίχους και μουσική του Δ. Υφαντή)
Η μαγεία και η διαφορετικότητα που χαρίζει όταν μπλέκεται η μια φωνή μες την άλλη, πάντα με εξαιρετικές ισορροπίες και χωρίς υπερβολές, αναδεικνύοντας το ίδιο το τραγούδι, είναι η ξεχωριστή πρόταση τους

Τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες, με προσωπική δισκογραφική πορεία ο καθένας τους και πολύ καλές συνεργασίες στο βιογραφικό τους, συνεχίζουν να ενώνουν τις φωνές τους μοναδικά, σ' ένα "Τρίφωνο" και να μας προσφέρουν μοναδικές μουσικές στιγμές! Αυτή τη φορά μέσα από τον νέο δίσκο τους, με τίτλο "Προσοχή! Τρίφωνο"! Πολύ πετυχημένος τίτλος, μιας και τα σαρώνει όλα στο πέρασμα του!

Ο λόγος της Λίνας Νικολακοπούλου τραγουδισμένος από το Τρίφωνο. Παλιός και νέος. Παλιά τραγούδια, αγαπημένα τραγούδια, που τραγουδήσαμε και τραγουδάμε που φόρεσαν τις τριφωνίες της Ερωφίλης, του Νίκου Κουρουπάκη και του Δημήτρη Υφαντή και ακούγονται εδώ σαν καινούρια σε μουσικές των Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Αντύπα, Goran Bregovic, Δήμητρας Γαλάνη, Kiki Lesendric, Γιάννη Σπαθά.
Ο δίσκος περιλαμβάνει τρία νέα τραγούδια. Το ένα με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και με τίτλο «Φουρτούνα στο πληντύριο». Το άλλο του Carlos Libedinsky των Tademus, από την Αργεντινή. "Gente que si" που έγινε "Να μ' αγαπάς" στα ελληνικά και κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο κομμάτι του δίσκου. Το άλλο έρχεται από την Αρμενία. Παραδοσιακό με τους ελληνικούς στίχους που πλεον μιλά για την "κυρα Φροσύνη".Kαι δυο απρόβλεπτα κομμάτια.
Tο “Here it is" του Leonard Cohen και το “Because” των Beatles.

Τα τραγούδια του δίσκου

01. ΝΑ Μ'ΑΓΑΠΑΣ
02. Φουρτούνα στο πλυντήριο
03. Το πάρτι
04. Τα σπίτια
05. Here it is
06. Δερβίσης
07. Έξοδος κινδύνου

08. Τριαντάφυλλα του κόσμου

09. Because
10. Στα Γιάννενα στη λίμνη
11. Κυρά Φροσύνη
12. My white sandals
13. Τριανταφυλλάκι
14. Δι' Ευχών

15. Η μπλούζα
16. Τα σπίτια
17. Πως περνούν οι άνθρωποι


ΣΤΟ LIVE!

Η πρόσκληση αφορούσε την παρουσία του σχήματος στον νέο χώρο Favela Live Stage.

Ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά και στις 10:30 της Παρασκευής να ’μαι στο στενό της οδού Κρήτης.

Πριν από μερικά χρόνια φοβόσουν να περάσεις από εκεί μιας και τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια, οι αποθήκες και οι μάντρες κρύβανε πολλούς κινδύνους πίσω από το σκοτάδι τους.

Με την αναμόρφωση και την ανάπλαση δρόμων όπως η Πειραιώς, η Ιερά οδός, η Πέτρου Ράλλη, το σκηνικό έχει αλλάξει.

Αφήσαμε το αυτοκίνητο στο τεράστιο παρκινγκ του γειτονικού σούπερ μάρκετ και σε λίγα λεπτά βρισκόμαστε μπροστά στην είσοδο.

Περιμένοντας τη σειρά μας καλησπερίσαμε τη Λίνα που έφτασε λίγο αργότερα για να πάρει τη θέση της ψηλά στο τραπεζάκι απέναντι από τη σκηνή μπροστά από το καμαράκι του τεχνικού ήχου.

Έκπληξη μεγάλη το τραπέζι που μας πρόσφεραν. ΔΙΠΛΑ στην ορχήστρα!! Ο γιος μου έπιασε κουβέντα με τον πιανίστα μιας και κατέχει καλά την τέχνη των πλήκτρων.

Ο χώρος καινούριος. Μικρός και ζεστός. Ότι πρέπει για να ακούσεις τραγούδια. Το προσωπικό τέλειο. Προσαρμοστήκαμε αμέσως.

11 και κάτι η σκηνή γέμισε μουσική και φωνές. Και τι φωνές!! Αυτιά να έχεις να ακούς. Η Λίνα πέρα από το «δώρο» που έκανε στο σχήμα με το να γράψει στίχους και να επιμεληθεί τον τελευταίο τους δίσκο, επιμελήθηκε και το πρόγραμμα.

Τρεις μαζί, δύο δύο εναλλάξ, προσωπικές ερμηνείες, δεμένες μεταξύ τους σε ένα πρόγραμμα με καταπληκτικές επιλογές και σπουδαίες ερμηνείες. Ο ήχος ΤΕΛΕΙΟΣ!

Ο Νίκος Κουρουπάκης αριστερά η Ερωφίλη στη μέση, ο Δημήτρης Υφαντής δεξιά. Οι φωνές μπλέκουν, πλέκονται, υποστηρίζουν, απογειώνουν τα τραγούδια. Ο Δημήτρης έπαιξε 3 έγχορδα και 3 πνευστά συνοδεύοντας πότε τον εαυτό του, πότε τους άλλους και πότε όλους μαζί!

Τραγουδήσαμε με την ψυχή μας κι εμείς μαζί τους.

Η Ελενίτσα Τσαλιγοπούλου σε διπλανό τραπέζι έδειχνε ενθουσιασμένη με αυτά που άκουγε.

Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε.

Θα ξαναπάμε μιας και στον ίδιο χώρο εμφανίζεται τα Δευτερότριτα ο Βασίλης Λέκκας!!!

*Μέρος των αρχικών σχολίων είναι από το Music Corner και από το Δελτίο τύπου του νέου δίσκου. Οι "καταπληκτικές" (ουάου) φωτογραφίες από την παράσταση ανήκουν στον υποφαινόμενο :)


37 σχόλια

  1. Καλά,μιλάμε για ΤΟ σχήμα. Τους είχα ακούσει όταν έκαναν φωνητικά σε διάφορες συναυλίες και με είχε συναρπάσει η εναλλαγή στις φωνές. Τώρα με τον δίσκο τους έκαναν την έκπληξη. Ειδικά το πρώτο τραγούδι σε στίχους της Λίνας, προβλέπω να γίνεται εθνικός ύμνος. Το δουλεύουμε ήδη στην Μουσική Παρέα Σάμου κι άμα είσαι τυχερός φέτος, αν συμπέσουμε θα το ακούσει λάϊβ φίλε Γιώργη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gskapetis
    Γεια σου φίλε Γιώργη. Τους είχα ξεχωρίσει από παλιά σαν μονάδες. Είχα αγοράσει και τον πρώτο δίσκο του Υφαντή. Η αλήθεια πάντως είναι πως η "υποταγή" της προσωπικής καριέρας στο σύνολο (τρίο), τους έχει βοηθήσει αφάνταστα κι αυτό φαίνεται σε κάθε τους εμφάνιση. Θα χαρώ πολύ να ακούσω το "Σ' αγαπώ" από τους Σαμιώτες πολυφωνήτες :)
    Καλή επαίτειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πρώτη φορά τους είδα (και τους άκουσα) πέρυσι το καλοκαίρι στη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου "αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο".
    Με εντυπωσίασαν πολύ και τα τρία παιδιά με τη φωνή τους και τη παρουσία τους.
    Το cd τους από την ημέρα που κυκλοφόρησε έγινε από τα πολύ αγαπημένα μου .'Ολα τα τραγούδια ξεχωριστά αλλά το τραγούδι "Να μ' αγαπάς" το έχω λατρέψει!
    Πολύ ωραία η παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε "μισώ", τώρα!
    :)

    Κι εγώ με την Αλεξίου τους είδα πρώτη φορά, κι αυτό το "να μ' αγαπάς" το λάτρεψα από την πρώτη νότα -χρόνια είχα να βρω κομμάτια από τον εαυτό μου στους στίχους τραγουδιού...
    Και φυσικά θα προσπαθήσω να πάω στo favela -υπέροχο όνομα, δεν είναι;

    Καλή αυριανή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρβάκη μου, παίρνω το θάρρος να κάνω και γω λίγο κατάχρηση του χώρου σου για να λύσω μια παρεξήγηση.

    Στη προηγούμενη ανάρτησή σου είδα ένα σχόλιο κάποιου issalou να λέει το εξής: "...διασταυρωσα κατι ψαξτο και συ..ο κουκος ειναι περιεργο μπλογκ..κατι δεν παει καλα....
    ΥΓ εμαθα οτι υπαρχουν αναμεσα μας φιλοκρατικα μπλογς με αυτοσχολιασμο
    και δεν δεχονται σχολια οταν δεν τους συμφερει.....τα εξηγει καλυτερα ο http://anything-but-nd.blogspot.com/
    και παλι ψαξτο...εγω τον εβγαλα απο τα λινκς μου...."


    Issale κατ άρχάς πριν προτείνεις τους άλλους να "ψάξουν" και πριν ρίξεις τη λάσπη σου,καλά θα έκανες να το έψαχνες πρώτα εσύ για να είσαι σε θέση θα δώσεις και τα σωστά στοιχεία. Δίνεις απλά το λινκ κάποιου μπλογκερ λέγοντας κάτι αόριστο και τελείως ανακριβές και άντε τώρα να γίνει ο καθένας ντεντέκτιβ να ψάχνει να δει τι θέλεις να πεις.
    Επειδή όμως ως γυναίκα είμαι και περίεργη, έψαξα την υπόθεση σε "βάθος". Και ιδού τα αποτελέσματα.
    Η ανάρτηση του μπλόγκερ που αναφέρεσαι είναι η εξής: http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/06/politis-gr-exposed-blogging.html στην οποία ανάρτηση αναφέρονται πράγματι κάποια blogs, όντως περίεργα όπως αναφέρεις. Ο Light όμως, πολύ σωστά έπραξε και έβαλε όχι μόνο τα ονόματα των μυστήριων αυτών blogger αλλά και τα link τους. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ.Εσύ άνοιξες τα λινκ αυτά για να ελέγξεις; ή απλά είδες τα ονόματα και ...όποιον κούκο πάρει ο χάρος;

    Προφανώς λοιπόν να αναφέρεσαι στο εξής λίνκ ένας κούκος δεν... του οποίου το μπλογκ δεν έχει καμιά σχέση το μπλόγκ Κούκος μόνος

    Όπως λοιπόν κατάλαβες Ίσσαλε έκανες χοντρή πατάτα και πιστεψέ με ότι αν αυτή τη στιγμή στα "χώνω" τόσο ήπια, είναι γιατί σέβομαι τον χώρο του φίλου μου του Μπάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα!!!
    Εκπληκτική η ανταπόκριση σου!
    Καταπληκτικα αυτα τα παιδια..εξαιρετικες φωνες..
    Και το πως συγχρωνιζονται και οι τρεις μαζι..
    Το οτι επιμελήθηκε και το πρόγραμμα η Λίνα Νικολακοπούλου λέει πολλά.. Μακαρι να μπορέσω να παω..ΝΑ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..
    Σε ευχαριστουμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στ’ αλήθεια είναι καταπληκτικές φωνές! Τον Υφαντή το είχα ακούσει χρόνια πίσω σ’ έναν προσωπικό του δίσκο που επιμελήθηκε η Δήμητρα Γαλάνη και μου είχε κάνει εντύπωση. Φυσικά και τους απόλαυσα στην περιοδεία της Χαρούλας αλλά κι εγώ τον Ιούλιο αφιέρωσα μια ανάρτησή μου στο τραγούδι τους Να μ’ αγαπάς:
    συναντηθήκαμε στη μέση του καιρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κάτι τέτοια ζηλεύω
    καμμιά φορά τους ενοικούντες
    εν τω Παλλάδος Άστυ φίλε Γιώργο.
    Που θα πάει όμως δε θάρθω το Νοέμβρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τα λίγα τυχερά των ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα είναι κι αυτό !! Πόσο θα θελα να είμαι εκεί να τους ακούσω από κοντά !!
    Το ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ τέλειο, το χω ερωτευθεί , τους τελευταίους μήνες!! Είναι και η Νικολαποπούλου άφταστη ποιήτρια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα το ρεπορταζ πλήρες!!!
    Για το Δίφωνο δουλευετε κύριε;;;
    σε πειράζω....καλησπέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο καλησπέρα!

    Η αναρτησή σου μου θύμησε Μπάλο!!
    Κατατοπιστική κι ανάλαφρη!
    Τι όμορφα να μπορείς να απολαμβάνεις τέτοιες μουσικές!
    Μου έλυσες και την απορία με τη μουσική του "Να μ' αγαπάς"
    Carlos Libedinsky των Tademus, από την Αργεντινή. "Gente que si" έχω δει να το χορεύουν tango.

    Σε ευχαριστώ!
    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σιντιδακι στα υπ' οψιν για τον αντιπροσωπο μου που ερχεται Αθηνα! Στο λαϊβ βεβαια δεν μπορω να παω αλλα ασχετα με αυτο απολαμβανω το ποστακι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανασαιμιά
    Σ' ευχαριστώ πολύ. Αξίζουν πραγματικά! Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @νατασσάκι
    Λατρεία και "μίσος" σε 2 γραμμές!! Πως τα μπορείς καλή μου :)) Να πας!!! Η FAVELA έχει εξαιρετική ακουστική πέρα από όνομα. Μακάρι αυτό το "αγριολούλουδο" να πιάσει και να ριζώσει βαθειά. Έχουμε ανάγκη από τέτοιους χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ανασαιμιά#2
    Πολύ κατατοπιστική η διευκρίνισή σου. Ο ίσσαλλος είμαι σίγουρος πως αν διαβάσει το σχόλιό σου θα καταλάβει το λάθος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @roadartist
    Να πας!! Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες την υποστήριξή μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @μηθυμναίος
    Την είχα διαβάσει την ανάρτησή σου μακρινέ μου ξάδερφε. Το συγκεκριμένο τραγούδι έκανε αίσθηση από το πρώτο άκουσμα. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @side21
    Σιγά βρε φίλε. Είναι τόσα πολλά που ζηλεύουμε εμείς, που αυτά τα λίγα καλά που έχουμε, κυματάκια είναι στο πέλαγος που μας χωρίζει! Άλλωστε ο Νοέμβρης 2 μέρες απέχει μονάχα. Με το καλό να έρθεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @αθηνα
    Εσύ Αθηνούλα το θέτεις στη σωστή του βάση. Λίγα τα τυχερά μας κι αυτά όχι για όλους !! Η Λίνα έχει κεντήσει πάλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @νανά τσούμα
    Νανά ψάχνω για 2η δουλειά!! Αν έχεις κάτι υπόψιν σου πες μου :)
    Καλή σου μέρα. Παρέλαβα το mp3/fm που σού λεγα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @mareld
    Λόγω καλής διάθεσης βγήκε έτσι το "ρεπορτάζ". Χάρηκα που σου άρεσε και το συνδύασες με το tango σου! Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @δεσποινάριον
    Βλέπω τον αντιπρόσωπο να τον βρίσκουν υπέρβαρο στο αεροδρόμιο, μ' αυτά που θα πρέπει να κουβαλήσει πίσω :)))
    Καλημέρα Δεσποινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @φιλε Μπαλε...συγνωμη που καταχραστηκα τον χωρο σου αλλα ...μαλλον εκανα πατατα...απλα ηθελα να προειδοποιησω .....γιατι το μπλογκ σου το παρακολουθω....και κανω βολτα απο τα δικα σου λινκ... ευχαριστω και την φιλη @ανασαιμια...που μου τα χωνει...αλλα δεν εριξα λασπη...προειδοποιηση ηταν...αλλα λανθασμενη.....
    ΥΓ ζητω ταπεινα συγνωμη απο ολη την παρεα σας....και ειδικα για το ασχετο σχολιο στο ωραιο ποστ του Μπαλου ΣΥΓΝΩΜΗ ...... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @issallos
    Ε, να!! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η "μελάνη" παραπάνω κι έγινε όπως το πρόβλεψα ... Φίλε μου όντως ήταν πατάτα, αλλά όπως κι εγώ πιστεύω χωρίς πρόθεση για σπίλωση του φίλου μας του Κούκου. Σωστή η προειδοποίηση αλλά για άλλη σελίδα. Θέλει τελικά λίγο ψάξιμο παραπάνω πριν το δώσουμε στον αέρα. Στο ελάχιστο "μερίδιο" που μου αναλογεί, θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει! Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πραγματικά όπως το λες είναι. Κι εγώ όταν πρωτοβγήκαν στο προσκήνιο θεώρησα αυτό που κάνουν κάτι το πολύ δύσκολο, πολύ καλαίσθητο και σχετικά "πρωτότυπο". Πραγματικά μπράβο τους!

    Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τον νέο τους δίσκο ολόκληρο. Θα επανέλθω όταν τον ακούσω. Στη φαβελα ελπίζω να μπορέσω να πάω κάποια στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα,πρώτη επισκεψη και πέφτω πάνω στο αγαπημένο Τρίφωνο και φυσικά αντέγραψα τα τραγούδια,έστω και πριν ζητήσω την άδειά σου.Ελπίζω να μην ενοχλεί.Θα τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ τώρα γιατί πέρασα? Να γίνονται τόσο ωραία πράγματα και να μη μπορώ να πάω!! ΑΧΧΧΧΧΧ! θα ακούσω τα τραγούδια τουλάχιστον!
    καληνύχτα καλό μήνα και καλές ακροάσεις! ΑΧΧΧΧΧ σου λέω ΑΧΧΧΧΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό μήνα Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @stepas
    Να πας φίλε μου. Και ο χώρος και τα "σχήματα" που φιλοξενεί αξίζουν την προσοχή μας. Βλέπε: "ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΡΙΦΩΝΟ" ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @vad
    Καλώς όρισες. Στα "κεράσματα" δε ρωτάμε. Παίρνουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @τέρας
    Υπέροχα ακούσματα!!!
    Καλό σου μήνα τερατάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @sofia
    "Ούτε αχ δε θα πω" λέει το τραγούδι, αλλά εσύ στην κόντρα 3 μεγάλα κατάφερες να πεις σε δυο σειρές μέσα!! Αντεύχομαι μέσα απ την καρδιά για όλα τα καλά που "φέρνεις". Άντε να πω και καλή εβδομάδα εγώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @freedula
    Καλό σου μήνα κι εσένα Ελευθερία. Να είσαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπέροχα ακούσματα ! ειδικά κάποια απο τα προηγούμενα της τζαζ! Συγχαρήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπέροχα ακούσματα ! ειδικά κάποια απο τα προηγούμενα της τζαζ! Συγχαρήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @xeimwniatikhliakada
    Το υπέροχο είναι μετά από ένα χρόνο να παίρνεις σχόλια σαν κι αυτά!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ
    Καλημέρα και καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα