Η Σάμος στην έκθεση «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΖΩΗ»

Έπεσε χθες η αυλαία για τη 2η Διαδραστική Πολυέκθεση (Ποιοτική Διατροφή - Υγεία - Ποιότητα Ζωής, Παραδοσιακά & Βιολογικά προϊόντα), που πραγματοποιήθηκε στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, από 31 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011.
Η μοναδική στο χώρο της εκδήλωση με τίτλο γεύσεις & ζωή επιχειρεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση, συγκεντρώνοντας όλη την αγορά των ειδών της ποιοτικής διατροφής και του ευ ζην, παρουσιάζοντας την, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου.
Γεύσεις που γνωρίζουμε ή αναζητάμε και θέλουμε όλοι μας να απολαύσουμε, σε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση με γευστικές δοκιμές, εξειδικευμένες γευσιγνωσίες, μαγειρικά events με την συμμετοχή και των επισκεπτών, εκπαιδευτικές ημερίδες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ποιότητα ζωής.


Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, Π.Ο.Π., προϊόντα γεωγραφικής ζώνης, υψηλής γαστρονομίας, φυτικά καλλυντικά και θεματικός τουρισμός συνθέτουν το παζλ της πολυέκθεσης γεύσεις & ζωή.
Ενδεικτικά οι μεγάλες ενότητες εκθεμάτων ήταν : Ελαιόλαδο, ελιές και παράγωγα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, κρασί και αποστάγματα, χυμοί και αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα, μέλι, γλυκά και ζαχαρώδη, αφεψήματα και βότανα, όσπρια, ζυμαρικά, νωπά λαχανικά, φρούτα, κρεατικά, πουλερικά, ψάρια και φυσικά υπηρεσίες του χώρου , σύμβουλοι, εκδόσεις κ.ά.
Το Επιμελητήριο Σάμου, στα πλαίσια της προβολής των τοπικών προϊόντων και της στήριξης των επιχειρήσεων του νομού, συμμετείχε με μερικά πολύ όμορφα και ελκυστικά περίπτερα που τράβηξαν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το περίπτερο της ΕΟΣΣ, με όλη τη γκάμα των κρασιών της ένωσης,
τα κρασιά των παραγωγών της Ικαρίας, τα γλυκά του κουταλιού και τα λουκούμια του νησιού,

το περίπτερο του εργαστηρίου κεραμικής της Σταματίας Βαθιώτου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ από το 1923, Καρλόβασι Σάμου
τηλ. 2273034133, 2273033840, κιν: 6945798892 

το περίπτερο του ORPHEUS – ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ
ΣΙΜΟΥ-NITTER BIRGIT, 83101 ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΣΑΜΟΥ
Τ.: 2273052803, κ.:  6984476185

και βέβαια το περίπτερο της εταιρίας MARKOU SAMOS με όλα τα προϊόντα και τα είδη ελαιολάδου «Ελιά» που παράγει.
 
Ο Γιάννης Μάρκου, διευθυντής της επιχείρησης, δραστήριος, πρόσχαρος και ακούραστος καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενημέρωνε τον κόσμο για τα προϊόντα της επιχείρησης και για τους τρόπους πρόσβασης σε αυτά.


Στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη με 2 ξεχωριστά και ιδιαίτερα περίπτερα (ενημέρωση από αναγνώστη)

 Φωτό από προηγούμενη έκθεση, δημοσιευμένη στο blog  ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ 
το Εργαστήριο Κεραμικής "ΥΔΡΙΑ"  
Τίμος Χατζηλαγός - Παναγιώτης Ζαγαρίτης
Κουμαραδαίοι, Σάμος
Τηλέφωνο: 2273041285, 6975607521 - Fax: 2273041285
email: timx@otenet.gr


και η εταιρία  Κληρονόμου
Βιοτεχνία Αρωματικών Φυτών, Παραγωγή Αιθέριων Ελαίων
ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Kουμαραδαίοι Σάμου
Τ.Κ.83104
Τηλ. 22730 41363
email : klironomou@sam.gr

 

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει, να αξιολογήσει και τελικά να προτιμήσει τα μοναδικά αυτά αγνά εξαιρετικά προϊόντα.

10 σχόλια

  1. Μπράβο σε όλους, πολύ καλή η παρουσίαση των προιόντων του νησιού μας,Πολύ καλή ανάρτηση Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφεντικο ειπε
    ..χρώματα,χρώματα κι αρώματα..του Νίκου που εφυγε νωρίς..
    Η αλλη οψη του νομίσματος,της σχεδόν πια θλιβερής μας καθημερινότητας.
    Εργα και υλοποιημένα ονειρα,ανθρώπων που κοιμούνται κάθε βράδυ εχοντας για προσκεφάλι
    τη λέξη "προκοπή".Γι αυτούς και για τον τόπο.. Ναι υπάρχουν ακόμα τέτοιοι και ευχομαι να πολύνουν
    σύντομα..
    Ευγε και σε σας κύριε Γιώργο για την ανάδειξη!!!!
    Υ.γ Ο Γιάννης πάντα πρώτη μούρη,τέλειους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Νικόλα :)
    Πραγματικά ήταν μια πολύ αξιόλογη & αποτελεσματική προσπάθεια, αν και κατά τη γνώμη μου κάποια προϊόντα έλειπαν (πχ ούζο, μέλι). Ίσως πειστούν και συμμετέχουν από του χρόνου.
    Σ' ευχαριστώ πολύ.

    Φιλιά σε όλους
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Αφεντικό :)
    Πολύ εύστοχο χέρι διαθέτεις!! Ακριβώς εκεί, στη λέξη αυτή εστιάζω κι εγώ και προσπαθώ από το μικρό μου "σημειωματάριο" να ... υπογραμμίσω κάθε προσπάθεια που κάνουν.
    Σας ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλιά, καλό βράδυ
    Ου Γιάνν'ς σκίζ!!! Έχ' φουτουγένεια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακροβατιστής06 Απριλίου, 2011

    Το ρεπορτάζ και η ανάρτησή σας είναι ελλιπή διότι παραλλείψατε να αναφέρετε την συμμετοχή του κ.Κληρονόμου μεαιθέρια έλαια και του κ.Χατζηλαγού με είδη κεραμικής τέχνης.Ελπίζω η παράλλειψη να είναι τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ "ακροβατιστή" καλημέρα!
    Σε μια πρώτη και πρόχειρη ανάγνωση, θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα σημαντικό θέμα. Δεν είμαι δημοσιογράφος (ούτε προσπαθώ να γίνω) και δεν έχω κάνει ρεπορτάζ. Επίσκεψη στον παιδικό μου φίλο το Γιάννη από το χωριό μου τα Κουμέικα πήγα να κάνω κι έπεσα πάνω σε μερικούς άλλους γνωστούς μου, όπως η κ. Βαθιώτου από το Καρλόβασι και ο κ. Παρασύρης της ΕΟΣΣ. Το "φωτο-ρεπορτάζ" προέκυψε στην πορεία. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση - ένας κατάλογος, με τις σαμιώτικες συμμετοχές στην έκθεση και η ανάρτηση που έκανα στο προσωπικό μου μπλογκ προέκυψε "ελλιπής".
    Μετά το σχόλιό σας έψαξα και βρήκα κάποια στοιχεία για τους 2 άλλους συμμετέχοντες, με τα οποία θα ενημερώσω την ανάρτηση. Αν παρ' όλα αυτά έχετε και κάποια σχετικά φυλλάδια σε ηλεκτρονική μορφή ή φωτογραφίες, το email μου είναι στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.
    Πάντως για την τάξη των πραγμάτων , θα πρέπει να γνωρίζετε οτι σε ένα προσωπικό ιστολόγιο, ο διαχειριστής του γράφει και σχολιάζει ότι θέλει, όπως θέλει και για όποιον θέλει - αρκεί να μη προσβάλει.
    Εδώ έκανα μια καταγραφή αυτών που μπόρεσα δω. Αυτούς συνάντησα, μ' αυτούς μίλησα, γι αυτούς έγραψα. Την επόμενη φορά θα προσέξω να μην "αδικήσω" κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή είδηση η συμμετοχή μας σε τέτοιες εκθέσεις ...
    Πρέπει με κάθε τρόπο να προωθούμε τους θησαυρούς της σαμιώτικης γης ...
    καθώς και τα προϊόντα τέχνης και παράδοσης των κατοίκων της ...
    Ο τουρισμός δεν πρέπει νά 'ναι μονοκαλλιέργεια ...
    Πράγματι ο φίλος Γιάννης έχει φωτογένεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο ίδιο μήκος κύματος κι εγώ με σένα, ότι σχετικό παίρνω χαμπάρι, το βάζω Α΄θέση!! Είπαμε, "ου Γιάνν'ς φουτουμουντέλου" :))
    Καλημέρα γείτονα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι η έκθεση είχε πάρα πολύ καλά προιόντα, το θέμα όμως είνα να καταλάβει ο έλληνας καταναλωτής ότι τα ποιοτικά προιόντα προσφέρονται από μικρούς παραγωγούς που έχουν μεράκι σε αυτό που παράγουν και να μην πέφτουν θήματα των << εκπαιδευτικών >> τηλεοπτικών διαφημίσεων που τις περισσότερες φορές πλασάρουν προιόντα σαβούρες σαν πρώτης ποιότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα φίλε μου Γιάννη (να υποθέσω οτι είσαι ο ... φωτογενής ;;) Η έκθεση είχε σπουδαία προϊόντα που τα περισσότερα όμως από αυτά, στο ευρύ κοινό παραμένουν σχεδόν άγνωστα... Οι λόγοι πολλοί. Σίγουρα η "πλύση" των μέσων ενημέρωσης, αλλά και η δυσκολία πρόσβασης των "μικρών" παραγωγών στα μεγάλα ράφια. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις, μέρος των οποίων είναι και τούτο δω το μέσον. Με τη διείσδυση που έχει στα ελληνικά νοικοκυριά και που διαρκώς μεγαλώνει, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Εγώ είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ανάπτυξης και εξάπλωσης των μικρών παραγωγών, στην παγκόσμια αγορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα