Τάρτα με μυζήθρα, θυμάρι και ντομάτες








ΥΛΙΚΑ

Έξτρα
παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ
τριμμένη παρμεζάνα
300 γρ
ντοματίνια

2
σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
Αλάτι και μπόλικο φρεσκοριμμένο μαυροπίπερο
6 αυγά
2 ¼ φλιτζ πρόβια μυζήθρα
1 φλιτζ κρέμα γάλακτος
1 κτσ φρέσκο φύλλο θυμάρι

ΒΗΜΑΤΑ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C. Με 1 κτσ ελαιόλαδο αλείψτε βαθύ ταψί και πασπαλίστε με 2 κτσ παρμεζάνα. Προσθέστε τις ντομάτες και το σκόρδο, περιχύστε με 1 κτσ ελαιόλαδο, βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Κουνήστε το ταψί να ανακατευτούν οι ντομάτες με το τυρί.

Ψήστε περίπου 15 λεπτά, κουνώντας πότε πότε το ταψί, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να ζαρώνουν και να σκίζονται.

Βγάλτε τις ντομάτες από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.

Με κουτάλι μεταφέρετε ντομάτες και ζουμί σε γαβάθα. Μη πλύνετε το ταψί!

Όταν κρυώσει, αλείψτε το ξανά με λάδι.

Στο mixer χτυπήστε τα αυγά με τη μυζήθρα, προσθέστε την κρέμα και το μισό απ το θυμάρι και δουλέψτε τα να ενσωματωθούν.

Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και πάνω τοποθετήστε τις ντομάτες και το ζουμί τους.

Πασπαλίστε με το υπόλοιπο θυμάρι και κατόπιν με την παρμεζάνα.

Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε 25 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να σφίξει η τάρτα.

Αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ

Από το Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα