ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

Μετά από τον διπλά πλατινένιο δίσκο «Να σε βλέπω να γελάς» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά. Ο νέος της δίσκος ονομάζεται «Στο ωραιότερο σημείο» και περιλαμβάνει 12 καινούργια τραγούδια.

Οι συντελεστές του δίσκου είναι ο Στάμος Σέμσης, ο Σταμάτης Μεσημέρης, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο Σάκης Τσιλίκης, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Νίκος Μωραϊτης, η Ρεβέκκα Σούση, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ


Στο πρώτο μισό του δίσκου η διάθεση πελαγοδρομεί μεταξύ του «σύνδεση με τα προηγούμενα»(01,03), του «άσχετο» (το τραγούδι της
Millennium θα μπορούσε να λείπει και να προσφέρεται σαν single «ΔΩΡΟ» με κάθε Στεγαστικό δάνειο της τράπεζας), του "νεολαϊκά σουξέ” (το «Τελευταία φορά» τραγουδισμένο από την Πέγκυ Ζήνα π.χ. θα γέμιζε την πίστα από τόνους άνθη) και του «κάτι έχω να σας πω»(05).

Ο δίσκος αρχίζει να «φορτώνει» στο 2ο μισό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο διασκευές – μεταφορές στα Ελληνικά, εκεί βρίσκονται. Ρυθμικά κομμάτια, νέος ήχος, ανεβάζουν τη διάθεση και δίνουν άλλο χρώμα και διάσταση στο σύνολο.
Δε λείπουν βέβαια κι εκεί οι λεκτικές ακρότητες: "στου Ροναλντίνιο τις ανάποδες στροφές γυρεύω ... εσένα!!!"

Πολύ προσεγμένες γενικά οι ενορχηστρώσεις και οι μουσικοί "ζωγραφίζουν".

Τελικά, η αίσθηση που μένει είναι θετική. Ωστόσο αν και ξέρεις ότι οι καιροί των ψαγμένων προσπαθειών έχουν λίγο πολύ εκλείψει, πάντα περιμένεις το κάτι παραπάνω από ανθρώπους που έχεις συνδέσει με ποιοτικές και μεγάλες δουλειές.


Tracklist:
01. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΜΑΚΡΙΑ
Γιώργος Παπαποστόλου 4:14
02. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ (ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ MILLENIUM)
Μουσική: Γιώργος Μπουσούνης, Στίχοι: Γιώργος Γκίνης 3:29
03. ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΕΝΟ
Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης, Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου 3:51
04. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Γιάννης Γούνας 3:05
05. ΕΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
Μουσική: Στάμος Σέμσης, Στίχοι: Γιώργος Παυριανός 3:39
06. ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Λάκης Λαζόπουλος 3:30
07. H ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης 3:40
08. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
Μουσική: Ανδρέας Λάμπρου, Στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση 4:05
09. ΠΑΜΕ ΧΑΒΑΗ (ITS A PITY)
Stephenson Vivienne, Top Leander, Baigorry Pierre, Bugnon Jerome, Έλενα Μηλιώκα 4:11
10. ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Γιάννης Γούνας 3:43
11. ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης 3:20
12. Σ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ (THEY DONT CARE ABOUT US)
Michael Jackson, Ελληνικοί Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου 3:57




24 σχόλια

  1. Το νέο άλμπουμ της Άλκηστης μου δημιούργησε άριστη εντύπωση για πολλούς λόγους.Ότι δεν είναι εξαρτημένη από τα προηγούμενα μεγάλα έργα που έχει τραγουδήσει.Μετά ότι νοιώθω να έχει μέσα απ τα καινούργια μεγάλη εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.Και τελευταίο άφησα το θέμα στίχου.Αν δε τολμήσει η Πρωτοψάλτη να τραγουδήσει νέες φόρμες σε παλιά μονοπάτια ποιός μπορεί να το κάνει;Πολύ θα γελάσουν πολλοί θα ειρωνευτούν και πολλοί θα κρίνουν επιφανειακά.Δε πειράζει.Σε λίγα χρόνια θα τα νοιώσουν ίσως και αυτοί.Όπως έγινε απ ότι ξέρω και με τη μεγάλη Λίνα Νικολακοπούλου.Εύχομαι καλές διαδρομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέος ήχος φρέσκες μουσικές και πολύ αξιόλογοι στίχοι.Ειδικά αυτό με τις Ανάποδες στροφές που γυρεύουμε τα όνειρά μας σε απλά καθημερινά πράγματα κυριολεχτικά με τρέλανε.Εξαιρετικές οι επιλογές και οιερμηνείες της αγαπημένης τραγουδίστριας που δείχνει στην ερμηνεία της πιο ήρεμη και ισορροπημένη από πριν.Καλό ταξίδι και καλή αντοχή γιατί πολλές γλώσσες θα αρχίσουν ΠΑΛΙ τη σύγκριση με πριν 20 και βάλε χρόνια...τα γνωστά...Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσανθέμη και ανώνυμε-η ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε την καθαρά υποκειμενική μου άποψη για το νέο cd της υπέροχης ερμηνεύτριας Άλκηστης και να γράψετε και τις δικές σας. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Παρακολουθώ την πορεία της από τα "άγουρα" χρόνια της μεταπολίτευσης (Ανδριόπουλος κλπ) μέχρι σήμερα και κάθε φορά στέκομαι με μεγάλη αγάπη σεβασμό και εκτίμηση απέναντί της. Τη θαυμάζω αλλά παράλληλα όταν διακρίνω ακρότητες (δικαίωμά της!!) είτε στην ερμηνεία είτε στο στίχο είτε σε συνεργασίες τύπου "Ρέμου" (το LIVE εννοώ όπου η παρουσία της ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα) θεωρώ ότι έχω κάθε δικαίωμα να τις σχολιάζω. Σας ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ωφέλιμο να ακούγονταο όλες οι απόψεις.Το άλμπουμ με γέμισε συναισθήματα και πολλές εικόνες.Νομίζω πως έχει άποψη και τη καταθέτει.Τέτοιους στίχους σα τις Ανάποδες στροφές Τα κορμιά και το Έλα για λίγο είχε κάποια χρόνια να τραγουδήσει.Μπράβο της.Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι καλά Ζωή και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Πραγματικά χαίρομαι όταν κάτι που σε μένα μοιάζει (ακούγεται καλύτερα) τετριμμένο σε άλλους γεννά τόσα πολλά συναισθήματα. Έτσι όμως είναι η μουσική και ιδιαίτερα όταν πρεσβεύεται από μια "ιέρεια"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πές το ξανά να το ακούσουν όλοι.Ιέρεια.Που συνάντησε μεγάλους στιχουργούς του δρόμου και των πεζοδρομίων(Μεσημέρης)και διαμάντια νέους.Άκου ξανά το Ανάποδες στροφές(...στις λαμαρίνες που η βροχή παίζει κουτσό-σε μάτια γκρί πριν απ το πρόωρο τοκετό).Για όπους ακούνε Leonard Kohen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ι Ε Ρ Ε Ι Α (Το είπα και το ξαναλέω)!!
    Να είσαι καλά Δαίδαλε και καλές "πτήσεις"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το που το πήρα το cd το έβαλα στο αμάξι της μητέρας μου και ενθουσιάστηκα!Δεν ξέρω αν έγινε επειδή περίμενα πολύ καιρό αυτό το cd ή αν όντως επειδή είναι πολύ καλό!Το θέμα είναι πως ο ενθουσιασμός μου κρατάει ακόμα...=)
    Εκείνα που με στεναχώρησαν λίγο είναι δυο.Πρώτον ότι το τραγούδι της Millenium δεν περίμενα να μπει στο δίσκο αυτό αφού είχε βγει (νομίζω) σε cd-single...Και τουλάχιστον αφού μπήκε ας μην έμπαινε δεύτερο στη σειρά...μπορούσε να μπει στο τέλος...Το δεύτερο είναι ότι δεν μου άρεσε και τόσο η φωτογράφηση...ήταν λίγο υπερβολική...Τέλος πάντων εγώ δεν είμαι ειδικός απλά λέω την γνώμη μου.Σχετικά με τα τραγούδια το είπα ότι ενθουσιάστηκα...Στην αρχή δεν μου άρεσε το "Τελευταία φορά" αλλά όσο περισσότερο το ξαναακούω τόσο περισσότερο μ'αρέσει...ίσως επειδή δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια...Εκείνο βέβαια που με κέρδισε από το πρώτο άκουσμα είναι το "Πάμε Χαβάη"...Στίχοι,μελωδία και πάνω απ'όλα η ερμηνεία είναι φοβερά...Αρκετά φλυάρισα όμως...Το τελευταιό που έχω να πω είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τις παλαιότερες δουλειές της Άλκηστης με τις νεότερες...Αλλάζουν οι εποχές αλλάζουν και οι δουλειές...Αυτό που μένει είναι μια φοβερή ερμηνεύτρια!Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά.Μια φοβερή ερμηνεύτρια που πήρε το ρίσκο και έκανε το μεγάλο τόλμημα κι’έτσι θα αφήσει πίσω της και με αυτό το άλπμουμ μεγάλα τραγούδια κληρονομιά σε όσους από μας αθεράπευτα ονειρευόμαστε.Και τα βάζουμε με στιγμές της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mary συμφωνούμε στα περισσότερα, σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία

    mικρή άρκτος συμφωνώ για το "φοβερή ερμηνεύτρια" κι όσο περισσότερα μεγάλα τραγούδια μας αφήσει, τόσο το καλύτερο για όλους εμάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχη δουλειά.Καταπληκτικό υλικό-Έλα για λίγο,Τελευταία φορά,Ανάποδσες στροφές,Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκπληκτικές ερμηνείες.Χάρμα.
    Λόγος με κεφαλαία.Δυνατός.Γερός.Ποιητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλέξανδρε, Ντίνα καλημέρα!! :-)
    Να είστε καλά. Ευχαριστώ για τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί θαύμα σιντί είναι αυτό!Τί να διαλέξω και τί να αφήσω!Συγχαρητήρια.Στίχοι μεγάλοι.Τρέλα μουσικές.Ερμηνείες από άλλο πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τερλευταία φορά,Ανάποδες στροφές,Έλα για λίγο,Τα κορμιά θα μείνουν να τα τραγουδάμε για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανάποδες στροφές(θαύμα στιχάκια του Σταμάτη Μεσημέρη),το Έλα για λίγο(τρελή σύνθεση του Στάμου Σέμση)και τα Κορμιά(υπέροχος στίχος του Λάκη Λαζόπουλου)θα γράψουν τη δικιά τους λαμπρή ιστορία στη διαχρονική τεράστια ιστορία της Πρωτοψάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη δουλειά.Θα κρατήσει 6/7 τραγούδια.Όσο την ακούω τόσο με ταξιδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τα καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.Καταπληκτικός ήχος και πολύ σύγχρονα τραγούδια όπως το θεϊκό Έλα για λίγο και το απίθανο Ανάποδες στροφές.Μπράβο Αλκηστούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρομερός ήχος ξένων προδιαγραφών.Μεγάλη Άλκηστη.Πολύ μεγάλη.Μπράβο για το άλμπουμ κόσμημα.Αρέσει ιδιαίτερα σε ανθρώπους που ακούνε και ξένη μουσική.Μεγάλο το κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρυσός έγινε και πάει για πλατινένιος.Υπέροχα.Μπράβο Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλεια τραγούδια οι Ανάποδες στροφές και Έλα για λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανάποδες Στροφές!!!!Πολύ μεγάλο τραγούδι.Αξεπέραστη μπαλάντα με στιχάκια όνειρο.Το θέλω και σε βιβτεοκλιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πλατινένιος 2 και 3 και βάλε.Τρομαχτική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα