ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Κι ένα γλυκάκι κέρασμα!! Η συνταγή είναι δημοσιευμένη στο Greek Masa από τη YANNA

ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι FARIN UP
1 πακέτο μαργαρίνη - 1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό - ελάχιστο αλάτι
1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (εγώ βάζω μια μικρή συσκευασία που ρίχνουμε στον καφέ)
ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ

5 μέτρια μήλα ( 3 κόκκινα και 2 ξινόμηλα) κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ζάχαρη – 1 ξύλο κανέλα
1 κ.σ. βούτυρο
1κ.σ. κόρν φλάουερ διαλυμένο σε 1 φλ.καφέ κονιάκ ή ρούμι
½ φλ. σταφίδες (προαιρετικά).

Επίσης θα χρειαστούμε 2κ.σ. μαρμελάδα (όποια υπάρχει στο ψυγείο μας).

ΒΗΜΑΤΑ

Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά της γέμισης μήλου, μέχρι τα μήλα να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν, και φτιάχνουμε τη ζύμη.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.

Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε χοντρό φύλλο και στρώνουμε σε ταψάκι για τάρτες 28εκ., και απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη(αυτό είναι ένα κόλπο για να κρατάει την υγρασία της γέμισης η μαρμελάδα, και να μην λασπώνει η ζύμη).

Από πάνω βάζουμε τη γέμιση μήλου, και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονάκια ή κόβουμε με κούπ πάτ διάφορα σχέδια και στολίζουμε την μηλόπιτα.( Εγώ τη σκέπασα και τη χαράκωσα )

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά.

Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε φανταστική πάστα φλώρα και ταρτάκια φρούτων.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα