Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το τρίτομο μνημειώδες έργο του νομικού, τέως βουλευτή και ποιητή, κ. Σέφη Αναστασάκου, με τίτλο «Ο Πλαστήρας και η εποχή του».

Πρόκειται για μια πολύχρονη, πολύπονη και πολύτιμη εργασία, ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που ρίχνει άπλετο φως σε πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα της ζωής του στρατηγού και πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα, που αποτυπώθηκαν άριστα στις 1900 σελίδες του εν λόγω αξιόλογου πονήματος.

Στο βιβλίο εκτίθενται σπάνια ντοκουμέντα, χειρόγραφα και φωτογραφικό υλικό από «τα έργα και τις ημέρες του Ν. Πλαστήρα» και αρκετές παραπομπές σε Έλληνες και ξένους συγγραφείς που περιλαμβάνονται σε μια ογκώδη βιβλιογραφία 120 σελίδων.

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου αρχίζει από το 1878 και τελειώνει το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή και την επανάσταση του Πλαστήρα.

Ο δεύτερος τόμος αρχίζει από το 1922 με την προσπάθεια του Ν. Πλαστήρα να ανορθώσει την Ελλάδα και να την αναδείξει σε δύναμη των Βαλκανίων και τελειώνει το 1933.

Ο τρίτος τόμος αρχίζει από το 1933 και τελειώνει το 1953 με το θάνατο του στρατηγού που παρόλα τα προβλήματα υγείας υπήρξε κυβερνήτης του ελληνικού έθνους τρεις φορές (1945, 1951-1952).

Για το βιβλίο, το συγγραφέα και τον «Μαύρο καβαλάρη», μίλησαν ο Μανόλης Γλέζος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ενώ μια «θεαματική» παρέμβαση έκανε και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πολιτικός Βασίλης Κοραχάης.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ρένα Θεολογίδου

Την πρωτοβουλία και οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο «Σύλλογος Καρδιτσιωτών Καλλιθέας» και η πρόεδρός του κ. Κική Μητσιώνη, με τη συμπαράσταση της Δημοτικής αρχής της πόλης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ".

2 σχόλια

Αρχική σελίδα