Ζαμπονοτυρόπιτα πάλι από το COOKTHEBOOK, αλλά επειδή δεν έμεινε τίποτα για φωτογράφιση βάζω τη δική της!!
Η συνταγή της κοτόπιτας !
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κ.τ.σ. αλεύρι φαριναπ
1 αυγό
πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά κάρυ
αλάτι-πιπέρι
100 γρ. τριμμένο κασέρι
φύλλο χωριάτικο
σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κοτόπουλο (το έχουμε διαλύσει με τα χέρια), το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Δε θα μας πάρει πάνω από 2 λεπτά!! Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο και το κασέρι. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε ξανά!!
Ανοίγουμε φύλλο με τη μέθοδο του ήλιου.
Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί στρώνουμε το κάτω φύλλο με τις άκρες να ανεβαίνουν στα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι.
Αλείφουμε με μείγμα λάδι- γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Σε
ΜΠΑΛΕ καλο απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ότι το ΣΚ κάναμε κόντρες στις γεύσεις:)))
Ειπα κι εγω!! ποτε εφιαξα μηλοπιττα η ακαματρα και δεν το θυμαμαι!! Μπαλα και μασες λοιπον! Τρε μπον! Φιλια και καλη βδομαδα .. ως τον επομενο αγωνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα σας!!!!!Τί κανετε;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω πιανουν τα χεράκια σας!!
φτου φτου μη σας ματιάσω!!!!
χιχιχιχι!!!!σας πειράζω!!!!!
Δε μου λέτε...να διαβάσω την Πέμπτη στην εκπομπή του τα κεφτεδάκια της ντροπής;;Τί λέτε;;;;
Θα σας στειλω και μειλ σε περίπτωση που δεν το δειτε εδω.
Σας ευχαριστώ πολύ
Νανά Τσούμα ΝΕΤ 105,8
ε..καλα...στην εκπομπή ΜΟΥ εννοούσα αλλά ζαλίστικα από τη μυρωδια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακρινέ μου ξάδερφε,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσθέτω στα χαρίσματά σου και την "μαγειρική"! Μπράβο σου, φίλε!
Εγώ, ομολογώ, δεν σκαμπάζω από μαγειρέματα, όμως έχω το μικρόβιο και δεν αφήνω συνταγή για συνταγή, τις διαβάζω μόνο... Πες το κουσούρι τι να πω. Πάντως θαυμάζω και συγχρόνως ζηλεύω όσους ασχολούνται με αυτή.
Όσο για τον Άλβαρο Ρεκόμπα, δεν έχω λόγια. Όντως ζωγραφίζει!
Να 'σαι καλά φίλε.
@παλμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και σε σένα! Όχι και.. κόντρες!! Απλά, δώσαμε "παλμό" στη γεύση :)
@δεσποιναριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ήταν έτσι οι ακαμάτρες!!! Έτσι την έχουν ονοματίσει τη μηλόπιτα και την έβαλα με το πατρικό της! Φιλιά, καλό απόγευμα :)
@νανά τσούμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝανά μου φτιάξατε τη μέρα!! :))Μετά χαράς βεβαίως, βεβαίως!!
Περιμένω εναγωνίως...
@μηθυμναίος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ μακρινέ μου ξάδερφε και φίλε για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά. Καλό απόγευμα :)