~ Αμ΄ έπος αμ΄ έργον ~

Σάμος - Εθελοντές αποψίλωσαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας.

Με μια συντονισμένη προσπάθεια οι πολίτες της Σάμου-μέλη εθελοντικών οργανώσεων του νησιού, το Σαββατοκύριακο, αποψίλωσαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας. Με χορτοκοπτικά. αξίνες. τσάπες και κάθε είδους εργαλεία και οπλισμένοι με αρκετή όρεξη οι εθελοντές έκαναν το αυτονόητο: Έκοψαν την πυκνή βλάστηση που έφτανε το ενάμιση μέτρο σε πολλά σημεία του αρχαιολογικού χώρου και έγινε η αιτία οι τουρίστες που πήγαιναν να τον επισκεφτούν να φεύγουν απογοητευμένοι. «Εμείς κάναμε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού» είπαν οι εθελοντές και επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι απροσπέλαστοι λόγω της πυκνής βλάστησης. Η νομαρχία είχε στείλει επίσης συνεργείο για καθαρισμό του Ηραίου όμως για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος χρειάζεται αρκετή προσπάθεια. Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου επισήμαναν ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται εργάτες, όμως φέτος, οι επισκέψεις άρχισαν νωρίτερα λόγω του πρόωρου εορτασμού του Πάσχα με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει εγκαίρως οι προσλήψεις και η αποψίλωση του χώρου. Η όλη προσπάθεια των εθελοντών έγινε μέσα από το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα των μελών του «ΒΑΘΥ ΣΟΣ» που πήραν την πρωτοβουλία και ύστερα από την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Ναό της Ήρας και καθάρισαν το χώρο. Ακόμα και οι ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο είχαν λίγα καλά λόγια να πουν για την προσπάθεια των πολιτών της Σάμου.- 

Σχόλιο του Γιάννη Παλαιοκαστρίτη, δημιουργού της ομάδας ΒΑΘΥ SOS : “Ο Καθαρισμός πήγε πολύ καλά, Καταφέραμε και κουρέψαμε το 85% του χώρου του Ναού!! Τώρα έχουν δημιουργηθεί στοίβες με κομμένα χόρτα. Ας ελπίσουμε οτι θα έρθει φορτηγό της Νομαρχίας ή του Δήμου Πυθαγορείου και θα τα απομακρύνει άμεσα!!!”

Από την περασμένη Πέμπτη , συνεργείο της νομαρχίας βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, και προχωρά στην αποψίλωση των χόρτων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Εύοδος», κ. Νίκο Ελένη, το συνεργείο θα προσπαθήσει να μείνει και καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλάζοντας σχέδια και προγραμματισμό, προκειμένου να προσφέρει ότι μπορεί.

3 σχόλια

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΟΥΚΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑς ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εθελοντές που η βοήθειά τους σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύτιμη!
    Φιλιά Γιώργο μου, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυτιμη η προσφορα τους! Μακαρι το ιδιο να γινοταν και σε αλλα μερη! Σε πολλα μερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα