Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ


Στρατηγέ μου,

Άρτι επιστρέψας εις την πρωτεύουσαν, αναφέρω:

Η Νήσος Σάμος, φαινομενικά, είναι μια ήσυχος νήσος με πλουσίαν βλάστησιν, μικράς λίμνας και καθαράς ακτάς . Η ζωή δεν είναι πολύ ακριβή, τα ξενοδοχεία σε καλή κατάσταση και εις το εμπορικόν κέντρον βρίσκεις κάθε είδους καταστήματα. Παράγει δε ελαίας και κρασί καλής ποιότητος. Οι κάτοικοι φαίνονται ηθικοί και όλα τα πέη  των γυμνών ανδρικών αγαλμάτων  εις το αρχαιολογικόν μουσείον είναι κομμένα από την ρίζαν.

Φοβούμαι όμως ότι αύτη είναι μια επιφανειακή εικών. Υποπτεύομαι ότι πολλά εξυφαίνονται υπογείως. Εντόπισα μερικά ύποπτα στοιχεία και τα παραθέτω μετά φωτογραφιών διότι ως οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγον «μια εικών ισούται με χιλίας λέξεις».

Εις τον Όρμον Μαραθοκάμπου  εντόπισα το πλέον αποτρόπαιον: δείγμα κομμουνιστικού ναυτικού. Ο πατήρ μου λέει ότι το ΕΛΑΝ κάτι τέτοια είχε.

Επί του πλοίου διακρίνονται ευκρινώς το κόκκινον σφυροδρέπανο και η κόκκινη σημαία. Αλλά και πολύ κόκκινο έχει όλη η βάρκα. Το ίδιο υπερβολικό κόκκινο διαπιστώσαμε και σε άλλα πλοιάρια, χωρίς σημαίας, προφανώς κρυπτοκομμουνιστικά.
~*~
Μια ανάρτηση που περίμενε 2 χρόνια για να την ανακαλύψω και να μου χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο ...διαρκείας :)

Αυτό συνέβη μόλις σήμερα, χάρη στο νεοσύστατο υπέροχο Περιοδικό "Καταφύγιο", που άνοιξε  πρόσφατα τις σελίδες του στον πασίγνωστο χώρο κοινωνικής δικτύωσης.

Παραθέτω στη συνέχεια την πολύ εύστοχη προτροπή του περιοδικού προς τους επισκέπτες - αναγνώστες του, αναφερόμενο στο σχετικό "ποστ" από το blog NIKOS THEODOSIOU.

"Δείτε το. Ένα χιουμοριστικό και έξυπνο φωτορεπορτάζ, του σκηνοθέτη συγγραφέα και κριτικού Νίκου Θεοδοσίου, για τη Σάμο, το νησί των εκπλήξεων. Κάτι σαν αναφορά στρατιωτικού φωτορεπόρτερ ή κατασκοπευτικού ανταποκριτή, προς τον ανώτερό του ... Στρατηγό. Θα γελάσετε πολύ, και θα ενημερωθείτε από τη διεισδυτική ματιά και τον σύγχρονο τρόπο γραφής, ενός καταξιωμένου ανθρώπου στο χώρο των γραμμάτων και της τέχνης."


Δείτε το λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο, από την αρχική ανάρτηση!!

2 σχόλια

  1. Κι εγώ γέλασα, ξάδερφε, με την αναφορά τούτη. Έμεινα όμως με την απορία τα "κομμένα από την ρίζαν πέη" που τα έχουν κρύψει;

    Πάντως είναι καταπληκτικό!

    Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχααααα, Γιώργο υπέροχο, με εκπλεπτυσμένο χιούμορ και εξαιρετικά Ελληνικά!!!
    Μπράβο στον κ. Θεοδοσίου ( το διάβασα όλο) και σε σένα που μας το γνώρισες!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα