Κιουνεφέ (μικρασιάτικο κανταΐφι)

Βρήκα τη συνταγή στο Greek Masa, την "ακολούθησα" :-) και τη συστήνω ανεπιφύλακτα!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. Κανταΐφι.
  • 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια.
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • Χυμό λεμονιού.

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε, για να γίνει πιο αφράτο. Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό. Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης ή καϊμάκι παγωτό.

Παραλλαγές στο ίδιο "θέμα":

Kιουνεφέ ρολάκια με φιστίκια

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ (με τυρί)

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PANDELIS

ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΪΦΙ)

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος07 Ιουλίου, 2008

    Είναι όντως απίστευτο!!! Το έφαγα πριν μια εβδομάδα σε ζαχαροπλαστειο στην Οία Σαντιρίνης και έμεινα ερωτευμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πράγμα θα πω μόνο: το κανταΐφι αυτό είναι θεϊκό!! Μήπως να το φτιάξω; Εύκολο φαίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @σοφία
    Να το φτιάξεις και να γράψεις τα σχόλιά σου εδώ :) Καλώς όρισες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΗΣΤΟΣ
    παιδια το εχω κανι κι εγω με συνδυασμο τυριου φετας και ανθοτυρου και τι μονο που εχο να πο ειναι οτι ενα ταψακι φυσιολογικο το φαγαμε σε μια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα