Ο αξιότιμος κύριος Ries!!

Από το Krimpen στα Κουμέικα, ένα ... «τσιγάρο» δρόμος!!!


Τέλη της δεκαετίας του '90. 
Στο πανηγύρι των Αγίων Πάντων στο γραφικό μικρό ξωκλήσι λίγο πάνω απ το χωριό, ο κόσμος είναι πολύς. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ψήνονται οι καφέδες, ανοίγουν τα μπουκάλια με τις σούμες και τις ρετσίνες κι ανάβουν οι θράκες στις ψησταριές. 
Ένας ψηλός άνδρας από το πλήθος των πανηγυρτζήδων δείχνει να χαίρεται και να ευχαριστιέται με όλα όσα πρωτόγνωρα διαδραματίζονται γύρω του, αλλά δεν κρύβει και την ανησυχία του. 
Τα πεύκα, οι ελιές, τα ξερά χόρτα γύρω γύρω, πολλά. Ρωτάει για τα μέτρα προστασίας του φυσικού πλούτου που διαθέτει σε τόση αφθονία το νησί. Μαθαίνει για την ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών που υπάρχει στα Κουμέικα της Σάμου, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές της.
«Θα σας βοηθήσω με κάθε τρόπο», υπόσχεται. 
Και ο κύριος Marinus Jenneke Dicky (Ries) Jansen, μερικά χρόνια αργότερα τηρεί την υπόσχεσή του στο ακέραιο!! 
Όντας δήμαρχος της Ολλανδικής πόλης Krimpen aan den IJssel, από το Νοέμβριο του 1988 έως τον Οκτώβριο του 2010!!!, καταφθάνει στη Σάμο συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της πόλης και τον αρχηγό της πυροσβεστικής και παραδίδει στην κοινότητα Κουμεΐκων και την ομάδα εθελοντών πυροσβεστών του χωριού, ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο.
Πολιτικός στη χώρα του, μέλος του Δημοκρατικού Πολιτικού Κόμματος 66 (D66), του οποίου υπήρξε και αρχηγός για ένα διάστημα, υπηρέτησε από τη θέση του δημάρχου την πόλη του Krimpen, για 22 συνεχόμενα χρόνια!!! 
Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης των Δήμων της Νότιας Ολλανδίας (VZHG), του Τεχνικού Επιμελητηρίου και διευθυντής στην επιτροπή Ασφάλειας στην Περιφέρεια Krimpenerwaard Ρότερνταμ-Rijnmond
Μουσικός-τρομπετίστας, έπαιξε λίγο πριν το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας στη Randstad Symphony. Στα 16 του, έπαιξε με την αδελφή του ντουέτο με την Ορχήστρα του Willy Schobben με συχνές εμφανίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Με τον πατέρα του, ίδρυσε την Brassband Roterdam. Διετέλεσε επίσης διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ.

Έχει αγαπήσει πραγματικά τα Κουμέικα και τους ανθρώπους του χωριού και αυτό το δείχνει με τις επισκέψεις του στο Μπάλο για 14 συνεχόμενα χρόνια, αλλά και με το αμέριστο ενδιαφέρον του για τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του εξοπλισμού του Συλλόγου (πλέον) Εθελοντών Πυροσβεστών Κουμεΐκων!!!
 

Οι εργασίες στον Πυροσβεστικό Σταθμό του χωριού, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών του και την οικονομική βοήθεια των φίλων του.
Από τα εγκαίνια δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο κύριος Ries Jansen και η σύζυγός του Yvonne στους οποίους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή και μια τελετή έκπληξη!!!
Τα μεθεόρτια έλαβαν χώρα στο Μπάλο.

2 σχόλια

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι Άνθρωποι φίλοι της Σάμου !!!
    Μας δίνουν δύναμη και κουράγιο με τη συμπαράστασή τους ...
    Το ίδιο συμβαίνει στο Μαραθόκαμπο με τους φίλους μας Ελβετούς ...
    Καλό καλοκαίρι γείτονα ...
    Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφεντικό ειπε
    Ρε Γιωργάκι αυτό πια ειναι παράπονο!!! Ισαμε 10 ταξίδια το χρόνο κάνω στο χωριό,σε ενα τέτοιο
    "καλό" δεν εχω πέσει..
    Θα συμφωνήσω στα όσα επαινετικά ,"εξυψωτικά",αναφέρει ο φίλος Μαραθοκαμπίτς αλλά με μία
    μικρή "πικρή",τουλάχιστον για μένα,ενσταση.
    Μέχρι πότε θα κρύβεται και θα εφησυχάζει αυτό το ρημάδι το ελληνικό κράτος,στηριζόμενο στις 
    αδολες προσπάθειες των δικών μας και των ξένων εθελοντών για να γίνουν τα αυτονόητα? 
    Από το 2001 εθελοντής δασοπυροσβέστης στο Δήμο Ομηρούπολης ,την ιδια θλιβερή απορία εχω..
    Υ.Γ. Ο Γιάννης πάλι πρώτη μούρη..Ειπαμε εχ΄ φουτουγένεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα